top of page

#bikeexperience: Puur genieten met de fiets


Je eigen streek verkennen is een must do tijdens je staycation. Met deze fietsgids doorkruis je de mooiste plaatsjes over heel België. Fiets jij graag aan de zee of liever tussen de weides of de bomen?

De Kreken Spreken

Het Krekengebied in het Noorden van het Meetjesland is een ideaal decor voor een rustige fietstocht met het gezin. ‘De Kreken Spreken’ is een fietstocht van 35 km. Het bijzondere hieraan is dat je via je gsm naar boeiende verhalen kan luisteren over de streek en het ontstaan ervan. Let op dat je goed naar de bordjes kijkt, anders mis je misschien wel een knooppunt.

Je start bij Toerisme Sint-Laureins aan knooppunt 90. Vanuit het dorp fiets je verder naar de kreken, waar je geniet van de stilte en de rust. Je fietst doorheen Watervliet, het dorp dat bekendstaat als een van de 15 mooiste dorpjes in Vlaanderen. Vervolgens fiets je naar de Boerenkreek, een natuurreservaat waar je een verfrissende duik kan nemen. Uiteindelijk fiets je dan terug naar het dorp van Sint-Laureins.

Onderweg kom je heel veel idyllische plekjes tegen waar je kan picknicken aan het water. Wie niet van picknicken houdt, kan terecht in de restaurants in de buurt voor een typisch streekgerecht: paling. Smakelijk!


Op de website https://www.fietsnet.be/ vind je alle knooppunten en andere fietsroutes in de streek terug.

Camperpareltje dichtbij: Kampeerverblijf De Soetelaer - Sint-Laureins

https://www.campingdesoetelaer.com

Wie 7 km naar het noorden rijdt, komt op de grens met Nederland Camping De Soetelaer tegen. Dit is een rustige camping voor mobilhomes. Je kan heerlijk nagenieten van je dag met een aperitief en de vijver. Want afsluiten in stijl, doe je zo!
Fietsen langs de Damse vaart en Het Zwin

De regio rond Damme en Het Zwin hebben een prachtige natuur. Met de fietsroute van Vlaanderen Fietsland fiets je doorheen het mooie gebied. De route is 45,2 km lang en vertrekt aan de Anemonenlaan in Heist. Eerst fiets je een stukje langs de kust. Wie al snel een stop wil houden, kan stoppen aan Beachclub Anemos in Duinbergen.

Na de stop gaat de rit verder richting Damme. Je fietst doorheen het pittoreske dorp van Damme zelf en langs de Damse Vaart waar de wind rustig door de bomen waait. Vervolgens fiets je verder richting Het Zwin waar je geniet van de unieke natuur en de mooie vogels.

Nadien geniet je van een verfrissend drankje op de dijk in Heist of een verfrissende duik in de zee. Niets zaliger dan op die manier een mooie zomerdag af te sluiten! De route met knooppunten vind je terug op https://www.fietsnet.be/.

Camperpareltje dichtbij: Bijenhof – Nieuwmunster

https://campspace.com/nl/s/belgie/bijenhof

Na de fietstocht kan je 18 km richting Nieuwsmunster rijden. Daar kan je overnachten met je mobilhome bij het Bijenhof. Het is een zeer rustige kampeerplaats tussen de schaapjes en prachtige bomen. Dit is de ultieme plaats wie volledig tot rust wil komen en genieten van zijn gezelschap.
Pallieteren langs de Nete

Pallieteren is genieten op z’n Liers! Bij deze fietstocht van 50 km vertrek je vanuit Lier. Je fietst langst de drie Neten: de Grote Nete, de Kleine Nete en de Nete. Het punt waar ze in elkaar vloeien wordt ook wel de Zilveren Knoop genoemd.

Daarna fiets je verder door de Kesselse Heide. Dit natuurgebied in Nijlen heeft een gevarieerd kleurenpalet dankzij zijn heide, naald- en loofbossen, zandvlakten en poeltjes. Fiets daarna verder richting Gestel. Dit dorp staat bekend als het stilste dorp van Vlaanderen. Hier kan je een stop maken en even rondwandelen. Je kan er een bezoek brengen aan de oude pastorie, de schandpaal van vroeger en de Sint-Lambertuskerk. Fiets ten slotte verder richting Gestel, Berlaar, Kessel en zo kom je terug in Lier.

Wie liever een minder lange route fietst, kan een kortere versie van deze route fietsen. Er zijn twee verkorte trajecten van 13,5 km en 37 km. Via deze link kan je de route downloaden: https://www.kempen.be/route/pallieteren-langs-de-nete.


Camperpareltje dichtbij: Bivakzone Muizen

Je kan je dag afsluiten met een echte bivak. 20 km van Lier ligt Muizen. Daar is een bivakzone die enkel voorzien is van een waterpomp. Je kan zelf een vuurtje maken en je vlees en vis bakken. Dit is dus voor de echte kampeerders onder ons!#staycation

#gentmotorhomes

28 weergaven0 opmerkingen
bottom of page