top of page

#culinaryexperience: Eten en drinken, dat maakt een vakantie compleet!


Een reisbestemming kiezen doe je niet alleen op basis van de stad of het land, maar ook op basis van de lekkernijen en eetgewoonten. Wie Spanje zegt, zegt tapas. Wie Italië zegt, zegt vino. Wie Zweden zegt, zegt smørrebrød. En wie België zegt, zegt …. Bier? Chocolade? Frieten?

Alsof er een engeltje over je tong pist

Bier! Het is voor vele Belgen een gewoonte om de werkweek af te sluiten op café met een lekker fris biertje. Waarom zou het dan ook geen onderdeel van je staycation kunnen zijn? Samen met BeerWalk kan je in zeven Vlaamse steden een stadswandeling doen met een gids. Hij vertelt je alle historische weetjes over de stad en over de brouwerijen. Op de planning staan telkens vijf degustaties in brouwerijen en cafés van exclusieve streekbieren.

Het klinkt als muziek in de oren. Dat denk ik ook! Voor amper €39 per persoon kan jij samen met je vrienden een interessante en lekkere middag beleven. BeerWalk kan je doen in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Kortrijk en Mechelen. Inschrijven kan via deze link: https://www.beerwalk.be/nl/.

Camperpareltje dichtbij: Kampeerverblijf Ô Pas Sage - Tourinnes-la-Grosse

https://www.jetcamp.com/en/belgium/camping-o-pas-sage/

Na de BeerWalk in Leuven kan de Bob van het gezelschap met de mobilhome richting Tourinnes-la-Grosse rijden. Daar vind je het gezellige verblijf Ô Pas Sage terug waar je met de mobilhome kan logeren. Het domein is niet groot, maar de natuur overspoelt je wel. Je kan er vissen, barbecueën, verse groenten uit de moestuin halen … Genieten met de kleine middelen!
Ontbijten tussen … koeien?

Ontbijten is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dus waarom zou je dit niet in een leuke en unieke setting willen doen? Bij Het Boerenijsje in Loenhout kan je in de koeienstal op balen hooi ontbijten. Een boerenontbijt is een stevig ontbijt. Je zal hier niet met honger van tafel gaan.

Na het ontbijt kan je kiezen voor een rondleiding op de boerderij. En dit alles voor €25 per volwassene en €15 voor kinderen tot 12 jaar. Bella schuift met plezier mee aan tafel! Reserveer snel jouw plaats tussen de koeien via deze link: https://www.boerenijsje.be.

Camperpareltje dichtbij: Grensland – Kalmthout

https://camping-grensland.be

Wie niet uit de Loenhoutse buurt komt, maar niet te vroeg wil opstaan, kan terecht op naturistencamping Grensland in Kalmthout op 20 km van Het Boerenijsje. Hier heeft elke staanplaats zijn eigen toilet en watervoorziening. Geniet jij graag nog even in de lounge, aan de vijver of in de sauna? Hier kan dat allemaal.
Het wordt niet gelinkt met België, maar we zijn er zot op

Welke Belg houdt nu niet van een goed glas wijn? Je linkt het niet direct met België, maar toch zijn er ook bij ons enkele wijngaarden en wijnkastelen. Denk maar aan Wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst. Dit is een prachtig domein. Je kan hier genieten van een rondleiding langs het park rond het kasteel, de rozentuin, het arboretum en de grootste wijngaarden van België. Nadien kan je nog degustaties bijwonen. Je maakt je rondleiding er zo uitgebreid zoals je zelf wil. Drink jij geen wijn, maar wil je gewoon genieten van het prachtige domein of zijn je kinderen mee? Geen probleem, er is ook appelsap, koffie, thee, enz.

Wie een rondleiding volgt in de voormiddag, kan ervoor genieten van een energierijk ontbijt of daarna van een heerlijke lunch. Wie de rondleiding in de namiddag volgt, kan daarna genieten van een heerlijk diner.


De prijs voor de basisrondleiding start vanaf €5 per persoon. Naargelang het aantal degustaties dat jij wilt, loopt de prijs op. Wie liever een privégids heeft, kan deze aanvragen voor €60. Het is belangrijk om tijdig te reserveren, dit kan via: http://book.wijnkasteel.com


Camperpareltje dichtbij: Holsteenbron – Zonhoven

https://campingholsteenbron.be

Op een half uurtje rijden van dit mooie wijndomein, kom je terecht bij Camping Holsteenbron. Het is een iets grotere camping, maar wel zeer mooi. Het biedt een prachtige natuur aan tussen de vennen en vijvers. Er zijn veel activiteiten in de buurt. Je kan wandelen tussen de vennen, fietsen door het water of door de bomen, de Platwijers bezoeken en het prachtige uitzicht bekijken vanop de uitkijktoren. Waar wacht je nog op?#staycation

#gentmotorhomes

9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page