top of page

#kidsexperience: Met camper en kind(eren) door België


Zijn jouw vakantieplannen naar het buitenland voor deze zomer in het water gevallen? Zit jij nu thuis met veel te energieke kids? Weet jij niet meer hoe je je kinderen nog kan bezighouden? Droom je weg naar een plekje waar je kan herbronnen, weg van thuis?

Heb jij zojuist viermaal volmondig JA geantwoord? Lees dan zeker verder, want wij geven jou drie tips voor coole kids, inclusief fantastische camperlocaties in België!

Tip 1 voor de kids die houden van natuur - Kabelbaan Cordoba in Heuvelland

Wie graag op reis gaat naar Oostenrijk of Zwitserland om daar tussen de bergen in een kabellift te hangen, moet het eigenlijk helemaal niet zo ver zoeken. Heuvelland heeft ook een kabelbaan, weliswaar niet tussen de bergen. Maar hij gaat over een minstens even mooie natuur!

Je zweeft boven Heuvelland met zicht op de wijngaarden van Entre-Deux-Monts. Als je geluk hebt en het mooi weer is, kan je de Ijzertoren en de Belgische kust zien en kan je ook net over de Franse grens kijken. Nadien kan je heerlijk genieten van een drankje op het terras.

Camperpareltje dichtbij: Hoeve Maedelstede - Pollinkhove

https://www.maedelstede.be/

Op deze hoeve kan je gezellig kamperen met je mobilhome tussen de dieren en het groen. Het is een oase van rust. Terwijl je als ouder geniet van een fris drankje, kunnen je kinderen zwemmen in de zwemvijver, paardrijden, een kalfje zien geboren worden … En om deze mooie dag af te sluiten is er in de avond een groot en gezellig kampvuur. Zalig!

Ps. Als het regent, we zijn tenslotte nog steeds in België, dan biedt de unieke grote speelstal een droog alternatief. Extra leuk zijn de retro huurcaravans in de schuur.
Tip 2 voor de avontuurlijke onder ons - Adventure Valley in Durbuy

Durven jouw kinderen nu eens werkelijk alles en zijn ze niet bang van de hoogte? Neem ze dan zeker mee naar Adventure Valley in Durbuy. Ieder avontuurlijk kind beleeft er gegarandeerd een geweldige dag! In het grootste avonturenpark van België kan je gerust langer dan een dag blijven, met of zonder de zon. Je kan er kajakken, hoogteparcours doen, escape rooms, laser games, fietsen, bowlen, een sprong in het diepe wagen, via ferrata, rappel, speleologie, indoor speeltuin … Hier zullen je kids zich zeker niet vervelen.

Camperpareltje dichtbij: Petite Suisse – Dochamps

https://www.petitesuisse.be/camping-ardennen

Na een hele dag ravotten kunnen jij en je kinderen ontspannen op deze camping. En laat ons eerlijk zijn, de naam zegt het zelf al, het lijkt er wel of je in Zwitserland bent met zijn typische chalets en prachtige natuur. Om de dag helemaal goed af te sluiten kunnen jullie nog een verfrissende duik nemen in het zwembad.
Tip 3 voor de kids die graag wat vuil worden - Blotevoetenpad Lieteberg in Zutendaal

Zijn jouw kinderen niet vies van een beetje modder? Wandel dan over het blotevoetenpad in Zutendaal. Dit pad ligt vlak tegen de Nederlandse grens en is bijna 3 km lang. Je wandelt op gras, door modder, in het water, op paaltjes, boomsnippers … Het ene al wat pijnlijker dan het andere maar sowieso een geweldige ervaring. Op het einde van de wandeling geniet je van een prachtig overzichtspunt waarbij je een uitzicht hebt over het Nationaal Park Hoge Kempen.

Wist je trouwens dat het blotevoetenpad Lieteberg in Zutendaal het mooiste is van Europa? Waar wacht je dan nog op!

Camperpareltje dichtbij: Stukkenheidehof – Bree

https://www.stukkenheidehof.be


Op een half uurtje rijden van Zutendaal kan je heerlijk kamperen met je camper op de boerderij en tussen de fruitbomen. Het domein beschikt over drie vakantiewoningen en zes kampeerplaatsen. Geen grote massa hier. De boerderij is gelegen aan het Kempisch plateau waardoor je in de nabije omgeving prachtig kan wandelen en fietsen. De kinderen kunnen helpen met het voederen van geitjes en kippen, meerijden met de tractor … Een echte belevenis!#staycation

#gentmotorhomes

114 weergaven0 opmerkingen
bottom of page