top of page

#safariexperience: 3x een dag in de huid van een dier


Ben je al dat wandelen en fietsen beu? Heb jij ondertussen alle kookboeken al getest en weet jij niet meer waarheen? Zoek het eens bij dieren! Op veel boerderijen en in parken kan je dieren verzorgen, voederen, mee gaan wandelen, enz. Hieronder lees je de drie leukste acitiviteiten met dieren in België!

Boer of boerin voor een dag

Deze boerderij in Bornem is ideaal om met kinderen te bezoeken. Groot of klein, elk kind is er welkom. Op deze boerderij zijn er koeien, geiten, kippen, ganzen, eenden, reetjes, paarden en nog veel meer. Je kan heerlijk wandelen tussen deze dieren, ze aaien en zelfs knuffelen!

Op de boerderij is een hoevewinkel waar ze de allerlekkerste rijstpap, chocomousse, kaastaart, vlaai en alles wat je nog kan bedenken, maken. Liever een ijsje? Dat kan ook! Sorbet in een potje? Op een horentje? Liever schepijs? Of wil jij je ijs meenemen naar huis? Het kan hier allemaal.

Wie wil kan ook even een kijkje nemen in het museum. De boeren die hier wonen hebben door de jaren heen verschillende materialen verzameld. Je kan bij alles een beetje uitleg krijgen waarvoor het dient en hoe je het moet gebruiken. Ze doen ook een oproep. In het museum staat een werktuig waarvan niemand de naam kent en weet waarvoor het dient. Misschien weet jij het wel?

Leuk weetje: volgens Het Nieuwsblad is Kinderboerderij Barelhoeve de beste kinderboerderij van België! Nu kom je toch zeker eens kijken?

Camperpareltje dichtbij: Kampeerverblijf Diepvennen - Londerzeel

https://www.kampeerverblijfparkdiepvennen.be

Op 15 km rijden met de mobilhome vanaf de kinderboerderij kom je terecht in Kampeerverblijfpark Diepvennen in Londerzeel. Het is een groot kampeergebied waar je met de mobilhome, tent of in een huisje kan verblijven. Wie even wil verfrissen na een dagje op de boerderij kan dit doen in de zwemvijver. Pas wel op, er is ook een visvijver. Zorg dat je zeker in de goede vijver aan het zwemmen bent!
Leeuwentemmer voor een dag

Paira Daiza is hét dierenpark bij uitstek in België. De dieren zijn prachtig, maar het park zelf is minstens even mooi. Bij Pairi Daiza krijg je de kans om een dag als verzorger te werken. De verzorgers hebben drukke dagen, want ze beginnen al om 08h45. Eenmaal je klaar bent en veiligheidskleren aanhebt, kan je vertrekken op pad!

Hoe ziet de dag van een verzorger zonder angsten eruit?

Stop 1: het verblijf van de olifanten schoonmaken en ze voederen

Stop 2: het verblijf van de vari’s schoonmaken

Stop 3: de maki’s voederen

Stop 4: exclusief bezoek achter de schermen van de Afrikaanse roofdieren

Stop 5: het binnenverblijf van de hyena’s schoonmaken

Stop 6: het verblijf van de dwergnijlpaarden schoonmaken

Stop 7: unieke ontmoeting met de tapirs, observatie van de capibara’s en reuzenmiereneters

Om 15 uur zit je dag als verzorger erop en krijg je een vrij bezoek aan het park zelf. Op die manier kan je de vele andere dieren ook bewonderen.

Camperpareltje dichtbij: Green Valley – Herne

http://www.greenvalleyparc.be

Na een half uurtje rijden met de mobilhome kom je aan in Green Valley Pajottenland. Deze camping bevindt zich in de vallei van het Pajottenland. Je wordt omgeven door al het groen en je bent ver weg van de drukte. Je kan hier staan met een mobilhome, een tent of een huisje huren. Enjoy nature!
Slapen tussen alpcaca’s

Deze hotspot is een activiteit en kampeertip ineen. Iedereen kent ze wel: alpaca’s. Die lieve, schattige diertjes. Op deze camping kan je mobilhome parkeren vlak naast de weide waar de alpaca’s logeren. In ruil voor jouw gezelschap bij de alpaca’s, krijg je gratis knuffels van hen.

Iedereen weet wel hoe alpaca’s eruit zien, maar niemand weet echt veel over hen. Wij sommen even een paar eigenschappen op!

1. Alpaca’s hebben rechte, puntige oren.

2. Wol van alpaca’s is een luxe wel, die tot een van de beste ter wereld hoort.

3. Alpaca’s hebben een stomp, wollig gezicht, waardoor ze soms grappig kijken.

4. Alpaca’s zijn gemiddeld 80 tot 90 cm groot.

5. Alpaca’s zijn zonder wol vrij dun, waardoor ze geen gewicht op hun rug kunnen dragen.

6. Alpaca’s hebben een zacht en lief karakter.

7. Alpaca’s zijn zeer intelligent en leren snel trucjes.

8. Alpaca’s zijn kuddedieren. Neem eentje weg van zijn kudde en hij kan overlijden uit eenzaamheid.

9. Alpaca’s spuwen enkel als ze echt boos of bang zijn. Als ze net een baby gekregen hebben, spuwen ze soms rapper ter bescherming van het kleintje.

Overtuigd dat alpaca’s ge-wel-dige dieren zijn? Boek dan snel je verblijf in Haacht: https://campspace.com/nl/s/belgie/quiet-garden-to-camp-close-to-rock-werchter.#staycation

#gentmotorhomes

26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page