top of page

#walkexperience: Onvergetelijke wandelreizen dicht bij huis

Bijgewerkt op: 28 mei 2020


Dicht bij huis en toch het gevoel hebben er even helemaal tussenuit te zijn? Dat kan tijdens een wandelvakantie in België. Ons land heeft heel veel moois te bieden waar je gemakkelijk met de mobilhome, de fiets of te voet naartoe kan. Beleef de natuur in eigen land met deze tips.


Connecterra in Maasmechelen – een verborgen parel in België

https://www.connecterra.be/


Connecterra is een prachtig Nationaal Park waar je kan wandelen en fietsen. Tijdens je tocht kan je vogels spotten, zoals de nachtzwaluw, de wulp en de boomleeuwerik of insecten, zoals de blauwvleugelsprinkhaan en de koninginnenpage.

Wil je je wandeling spannender maken? Dan kan je samen met een echte ranger op pad om dieren te zoeken. Hij vertelt je alles over de dieren die je ziet. Als je de gladde slang ziet, moet je niet panikeren, die hoort daar thuis. Connecterra is een waar paradijs voor amfibieën en reptielen!

Wie deze hotspot te voet wilt bezoeken kan kiezen tussen 42 verschillende wandelingen die samen voor meer dan 280 km wandelplezier zorgen. Toch liever met de fiets? Dat kan ook! Via het fietsroutenetwerk van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland fiets je naar het fietsroutenetwerk van de Limburgse Kempen.


Camperpareltje dichtbij: Kattevennen - Genk

https://www.kattevennen.be


Op 20 minuten rijden met de mobilhome kom je op het camperterrein Kattevennen in Genk. Daar kan je heerlijk overnachten op de weide en een lekker hapje eten in een van de twee restaurants op het domein. Er is ook een 360° expo waarbij je meegenomen wordt naar het begin van de kosmos en de evolutie van de oerknal.Kalmthoutse Heide – waar dier en mens tot rust komen

http://www.grenspark.be/

De Kalmthoutse Heide is een prachtig natuurgebied in de provincie Antwerpen dat grenst aan Nederland. Het domein bestaat uit heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbos. Je kan er uren rondwandelen en genieten van de schoonheid van de natuur. Je hebt de keuze tussen 25 wandelpaden tussen de 1,7 km en 8,5 km. Onderweg kan je dieren spotten, zoals schapen, vogels, runderen in het begrazingsgebied. Daar zie je de beheerders van de heide aan het werk in hun natuurlijke habitat.

Sinds kort is er een uitkijktoren in het natuurgebied van maar liefst 10 meter hoog. De vroege vogels onder ons kunnen hier de zonsopgang zien. Wie liever niet te vroeg opstaat, kan ’s avonds geniet van de zonsondergang.

Camperpareltje dichtbij: Landgoed Ottermeer - Wouwse Plantage

https://www.landgoedottermeer.nl


Na een stevige wandeling rijd je 11 km noordwaarts tot aan Landgoed Ottermeer. Dit is in de zomer een zalige kampeerplaats. Het is er supergezellig en op een warme avond kan je een verfrissende duik nemen in de zwemvijver of nagenieten op het kleine strandje. Ze organiseren tal van activiteiten, zoals pizza bakken op het kampvuur, yoga, drums bouwen en veel meer andere workshops. Reserveer snel, want wie 6 weken voor zijn verblijf boekt, krijgt 5% korting.Westhoekwandelroute in De Panne – voor ieder wat wils

Deze wandeling is zowel voor bos-, als zeeliefhebbers. De wandeling is 10 km en vertrekt in het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne. Van daaruit stap je verder langs het Calmeynbos in De Panne, een duinbos van maar liefst 55 ha groot. Daarna stap je tot aan de kustlijn, waar je tot aan natuurreservaat De Westhoek stapt. Op de terugweg wandel je door een waterwinningsgebied. Dit is dus zeker een wandeling voor ieder zijn wil!

Tijdens je tocht wandel je langs verschillende duintypes, zoals duinruggen, ondoordringbaar struweel, grasland en bos.

Aangezien er geen eetgelegenheden zijn langs weg, is het leuk en aangeraden om een picknick mee te nemen en die op het strand op te eten. Genieten van het zonnetje met een hapje en een drankje op het strand, heerlijk!


Camperpareltje dichtbij: Hoeve Maedelstede - Lo-Reninge

https://www.maedelstede.be


Na de wandeling kan je 21 km landwaarts rijden richting Hoeve Maedelstede. Deze hoeve ontvangt met plezier mobilhomes. Na een lange wandeling kan je hier terecht voor een plons in de zwemvijver. ’s Avonds sluit je je dag mooi af met een kampvuur en livemuziek. De volgende ochtend kan je een ritje maken met paard en koets of schattige diertjes knuffelen. Voor kinderen is het hier een waar paradijs! Rijden met een go-cart, een kalfje zien geboren worden en een flesje melk geven, een koe melken, in het zand ravotten … en nog zoveel meer!#staycation

#gentmotorhomes

24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page